donderdag, januari 28
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De koopgarant regeling heeft als doel om ook minder vermogende mensen in staat te stellen een woning te kopen. De regeling is in 2004 in het leven geroepen door vier woningcorporaties, maar is sinds 2011 ook opengesteld voor projectontwikkelaars. In dit artikel wordt uitgelegd wat de regeling precies is, en waar je moet zijn voor meer informatie.

Wat is koopgarant

Zowel bestaande- als nieuwbouwwoningen kunnen worden verkocht met koopgarant. Ook wel verkoop met voorwaarden genoemd. Een woning binnen deze regeling is vaak lager in prijs dan de marktwaarde en wordt verkocht met terugkoopgarantie. De ontwikkelaar of de corporatie koopt het huis terug mocht de woningbezitter weer willen vertrekken. In ruil voor deze garanties en de lagere prijs blijft het huis voor een deel eigendom van de verkoper.

Het logo van Koopgarant

Het logo van Koopgarant

Vooral in een onzekere markt blijken deze woningen erg in trek. Maar ook in een dalende markt kan een aankoop met koopgarantregeling voordelig zijn, omdat het risico over meerdere partijen wordt gedeeld.

Meer informatie

Corporaties en projectontwikkelaars die gebruik willen maken van deze regeling moeten in het bezit zijn van een licentie. Deze wordt uitgegeven door OpMaat. Zoek je meer algemene informatie over de koopgarant regelen? Kijk dan op de Wikipedia pagina.

Woningcorporatie KleurrijkWonen heeft een duidelijk filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe de regeling in zijn werk gaat. Let op, de percentages kunnen per corporatie of projectontwikkelaar verschillen.

Heb je een vraag over koopgarant? Stel die dan in de reactie hieronder, dan doe ik mijn best die zo snel en goed mogelijk te beantwoorden!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Met ruim 20 jaar ervaring als makelaar kent deze wereld geen geheimen meer voor Jim. Gelukkig deelt hij zijn kennis hier op Dubbo!

Leave A Reply