maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hoewel Wi-Fi al jaren bekend is onder ons, weten veel mensen nog steeds niet waar deze afkorting voor staat. Namelijk Wireless Fidelity, wat weer een verzamelnaam is voor draadloze netwerken. Laat staan dat we weten wat deze nieuwe term ‘Mifi’ betekent, en wat een mifi router is?

Wat is Mifi?

Om de afkorting mifi te kunnen begrijpen, zul je eerst moeten weten waar Wi-Fi voor staat. gelukkig hebben we je dat net heel snel en heel kort in de eerste alinea uitgelegd. Mifi staat namelijk voor Mobile Wi-Fi. En is bedacht om internet voor onderweg mee aan te duiden.

Internet voor onderweg.

Juist Mifi dus, internet voor onderweg. Hoe werkt dit? Ik hoef je niet uit te leggen dat je onderweg ook graag gebruik wilt maken van het internet toch? Dit kan zijn op vakantie op de camping, maar ook onderweg in de auto. Natuurlijk heb je hiervoor je mobiele telefoon met databundel. Maar dit is in het buitenland soms niet toereikend genoeg en zijn er andere situaties waarin je veel liever een compleet Wi-Fi netwerk tot je beschikking wilt hebben.

Bijvoorbeeld wanneer je meerdere apparaten met het internet wilt laten verbinden. Wanneer hier geen Wi-Fi netwerk voor aanwezig is en de hotspot of 3G / 4G verbinding van je telefoon niet volstaat. Kun je met een Mifi router zelf een Wi-Fi netwerk waar dan ook ter wereld opzetten. De enige voorwaarde hiervoor is dat je een 3G / 4G netwerk in de buurt kan ontvangen met voorkeur voor 4G vanwege de snelheid.

Hoe werkt een Mifi router?

In feite werkt deze router exact zoals je router thuis die ook een Wi-Fi signaal uitzend. Het grote verschil is ten eerste dat deze mifi router draadloos is en op een accu werkt. Het tweede is dat hij niet gebruik maakt van je vaste internet verbinding zoals dat met de router thuis van je internet provider wel het geval is.

Een mifi router maakt gebruik van het 4G netwerk en creëert daarmee een Wi-Fi netwerk waarmee meerdere apparaten verbinding kunnen maken.

Een mifi router maakt gebruik van het 4G netwerk en creëert daarmee een Wi-Fi netwerk waarmee meerdere apparaten verbinding kunnen maken. Zo kan iedereen genieten van zorgeloos internetten zonder dat je verbindings problemen hebt.

Vandaar dat veel mensen een mifi router mee op vakantie nemen. Of gewoon voor onderweg of voor in de auto. Zo heb je altijd een stabiele internetverbinding bij de hand en kun je bijvoorbeeld overal werken, whatsappen of zelfs muziek luisteren en film kijken op bijvoorbeeld Netflix.

Wat heb je hiervoor nodig?

Om een mobiel Wi-Fi netwerk te creëren heb je een paar dingen nodig. Ten eerste heb je een goede mifi router nodig. Er zijn meerdere varianten van dit apparaat en zul je goed moeten opletten op zaken zoals de batterijduur, het aantal verbindingen met apparaten dat je tegelijkertijd kunt hebben op de mifi router. En zo zijn er nog een aantal elementen waar de apparaten van elkaar mee verschillen.

Wireless internet

Wat is de beste mifi router?

Zoals al eerder gezegd zijn er meerdere die erg goed zijn. Afhankelijk van je voorkeuren en doeleinden is er een kleine selectie waar je uit kunt kiezen. Via deze link kom je bij een overzicht waar je de beste mifi routers met elkaar kunt vergelijken.

Naast een mifi router heb je ook nog een simkaart nodig met databundel. Deze simkaart stop je in de mifi router om zo verbinding te kunnen maken met een 4G netwerk waar het apparaat vervolgens een Wi-Fi verbinding (hotspot) kan maken en je met elke device, laptop, tablet of telefoon kunt verbinden met het netwerk.

Databundel met sim only

Hou wel rekening met een databundel die groot genoeg is voor wat je wilt bereiken. Je moet je voorstellen dat wanneer je met het hele gezin gebruik wilt maken van het internet tijdens je vakantie. Dat een bundel van 1 of 2 GB doorgaans niet genoeg is. Kijk daarom van te voren wat het gemiddelde gebruik is van iedereen die hoogstwaarschijnlijk al dan niet gelijktijdig gebruik gaat maken van het mifi netwerk. Zo kun je een bundel aanschaffen die hieraan voldoet. Tegenwoordig is een data bundel met onbeperkt internet al de beste oplossing omdat deze niet zo duur meer zijn.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Serginho is Dubbo's expert over alles digitaal. Naast zijn werk als freelance developer is hij een uitgesproken crypto-evangelist.

Leave A Reply