maandag, december 5
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tijdens de crisis in 2008 ging de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet. Veel mensen, die geld bij die bank of andere vergelijkbare instellingen hadden staan, leefden een paar dagen in onzekerheid of ze dat geld nog terug gingen zien. Vrij kort daarna publiceerde Satoshi Nakamoto de “Bitcoin: A Peer-To-Peer Electric Cash System”. Tot de dag van vandaag weet niemand wie Nakamoto is, maar met zijn document, ook wel whitepaper genoemd, legde hij de fundering voor wat nu crypto currency is.

Geschiedenis van crypto currency

In deze whitepaper wordt een netwerk beschreven waarin geen beheersende instantie meer nodig is om het netwerk te onderhouden, reguleren en controleren. Doordat iedere computer een volledig logboek van alle transacties bezit, en elke transactie bij vele mensen wordt gecontroleerd, was er geen bank meer nodig die zei of de transactie klopt. Dit systeem, nu de basis van alle crypto currency, heet de blockchain.

Dit systeem is technisch vrij ingewikkeld. In onderstaand filmpje wordt dit prima uitgelegd.

Verschillende crypto currency

Toen het geloof in de techniek en Bitcoin groeide gingen andere mensen hiermee aan de slag. Daar zijn verschillende andere crypto currency uit voortgekomen. Inmiddels zijn dat er bijna 2000. De bekendste digitale munt naast de Bitcoin is Ethereum. Deze crypto currency heeft zijn eigen blockchain, een blockchain waar inmiddels vele andere munten op gemaakt zijn.

Andere populaire munten zijn Ripple, Litecoin, Cardano, Neo en Stellar. Kijk op deze pagina voor een compleet overzicht van de belangrijkste munten.

Beleggen in crypto currency

De waarde van crypto currency schommelt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beurs, enorm. In één dag kan een munt zo twintig procent in waarde stijgen of dalen. Dat maakt investeren in deze munten soms uiterst rendabel, maar ook enorm risicovol. Denk hier goed over na. Mocht je overwegen om crypto currency te kopen, lees dan eens één van onze handleidingen over het aankopen van Bitcoin, Litecoin of Ethereum.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Serginho is Dubbo's expert over alles digitaal. Naast zijn werk als freelance developer is hij een uitgesproken crypto-evangelist.

Leave A Reply