maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Veel mensen denken te weten wat ze moeten doen om gezond te leven. Als je iemand op straat zou vragen wat er voor nodig is om gezond te leven krijg je vaak de standaard antwoorden zoals: met regelmaat sporten, niet te veel eten en gevarieerd eten. Iedereen probeert wel om aan deze eisen te voldoen maar vaak lopen mensen toch een griepje op of hebben ze iets anders waardoor ze medicijnen ‘moeten’ slikken. Veel mensen vertrouwen blind op de huisarts en doen precies wat er door ze gezegd wordt. Natuurlijk zijn deze mensen ook wel gespecialiseerd maar is er überhaupt een mogelijkheid om te voorkomen dat je medicijnen moet slikken? Het antwoord is kort maar krachtig: gezond eten.

De schijf van vijf

De schijf van vijf, afbeelding van het voedingscentrum.

Gezond eten via de schijf van vijf

De impact wat slechte voeding op een persoon kan hebben wordt vaak onderschat. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te kijken of je goed en gezond eet, denk bijvoorbeeld aan de Schijf van Vijf. De Schijf is in 1953 in het leven geroepen door het voorlichtingsbureau voor voeding in Nederland. Het bestaat uit 5 verschillende groepen die zijn verdeeld uit voedingsmiddelen. Zo waren er de volgende categorieën: Melk en melkproducten – Groente, fruit, aardappelen – Vlees, vis, kaas, eieren en peulvruchten – Vetten – Graan en graanproducten. Maar deze zijn de loop der jaren flink op de schop gegaan want de tijd staat ook hierbij niet stil.

Omdat mensen steeds vaker op hun voeding en gezondheid gingen letten werd de Schijf van Vijf ook steeds populairder. Een aantal specialisten hebben zich over dit vraagstuk gebogen en hebben de Schijf van Vijf ontwikkeld zoals we die tegenwoordig kennen: Groente en fruit – Brood, pasta, peulvruchten en aardappelen – Zuivel, vlees, vis en ei – Vetten en olie – Vocht. Het doel van de Schijf is dat de mensen gevarieerd gaan eten.

Gebruik van voedingssupplementen

Wij snappen natuurlijk ook dat het moeilijk is om iedere dag op te letten wat je eet. En ook nog eens alle vitamines en mineralen die je nodig hebt binnen te krijgen. Ook is hier natuurlijk aan gedacht en daarom zijn voedingssupplementen ontstaan. Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. De producten zijn vaak verwerkt in pillen, poeders en vloeibare vormen. Doordat de mensen de laatste tijd steeds vaker op hun voeding en gezondheid letten is de ontwikkeling en de kennis over voedingssupplementen met stappen vooruit gegaan. Veel mensen maken er tegenwoordig gebruik van en daarom is het belangrijk te weten wat je binnen krijgt.

Gezond eten

Appels zijn een heerlijke gezonde snack.

Goede voedingssupplementen creëren goed effect

Er wordt vaak gedacht dat voedingssupplementen alleen interessant zijn voor mensen die naar de sportschool. Dit komt omdat veel sporters (vooral krachtsporters) gebruik maken van voedingssupplementen. Maar ook wat veel mensen niet weten is dat voedingssupplementen veel ziektes kunnen voorkomen.

Voor gebruik van voedingssupplementen hoef je geeneens te sporten. Het doel van deze producten is dat je belangrijke vitamines en mineralen binnen krijgt die je dagelijks nodig hebt. Zoals Gert Schuitemaker heeft gezegd: U poetst toch ook uw tanden? Hiermee wordt bedoeld dat mensen wel hun tanden onderhouden maar niet denken aan hun immuunsysteem, gezonde cellen etc.

Gezond eten

Een pompoensoep is heerlijk, en ook nog eens voedzaam en gezond eten!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

De goedlachse Jasmijn zie je zelden chagrijnig. Als artsassistent schrijft ze voor Dubbo over medische onderwerpen.

Leave A Reply