dinsdag, april 13
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aan het einde van het jaar zie je enorm veel auto advertenties op televisie. Vaak wordt dan vermeld dat dit model ook via private aut lease beschikbaar is. Dit geeft aan hoe populair deze manier van autorijden inmiddels is geworden. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, lees dan verder om erachter te komen waarom een auto leasen interessant is.

Wat is private lease, en hoe is het ontstaan?

Het leasen van een auto bestaat al veel langer, maar wat je de laatste tijd ziet is dat dit verplaatst naar particulieren onder de noemer ‘private lease’ Deze leasevorm waarbij alles voor je geregeld wordt is voor bedrijven al jaren beschikbaar en wordt ‘operational leasing’ genoemd.

Langzaam maar zeker heeft dit een andere vorm gekregen, en zijn bedrijven aan hun werknemers een zogenoemd mobiliteitsbudget gaan geven in plaats van een lease auto van de zaak. Hiermee kregen werknemer meer vrijheid om te doen met dat budget wat ze zelf wilden. Niet iedereen had namelijk behoefte aan een leaseauto, of prefereerde een motor of andere manier van reizen naar het werk.

Gebruik belangrijker dan bezit

Zo is langzaam maar zeker de prive auto lease ontstaan. En kunnen ook particulieren genieten van de vele voordelen van deze manier van auto rijden. Steeds meer mensen vinden het gebruik van een auto veel belangrijker dan het bezit, en dat is precies wat je krijgt bij een private lease. Zelfs het leasen van een tweedehands auto is tegenwoordig mogelijk.

Alles inclusief voor een vast bedrag per maand

In feite leen / huur je voor een vast bedrag per maand een auto naar keuze. Het mooie hiervan is dat je afhankelijk van het leasebedrijf, zelf je auto kunt samenstellen. Sommige bedrijven zoals Mijndomeinauto of de nieuwe private lease van SnappCar beschikken over een klein aanbod van goedkope en zuinige auto’s waar je uit kan kiezen.

Andere bedrijven zoals Athlon, LeasePlanDirect, Leasem en Auto.Lease bieden een geavanceerd aanbod waar je zelf je auto kunt samenstellen.

Naast het zelf uitkiezen van een nieuwe auto, zit er in het maandbedrag alles wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van een auto op deze manier. Denk aan alle verzekeringen en belastingen. De reparaties, wanneer iets defect raakt en natuurlijk het onderhoudt. Allemaal zaken die jezelf normaal gesproken nog naast de aanschaf van een auto moet betalen. Nu zit dit allemaal verpakt in een mooi maandbedrag en zijn er meer dan genoeg voorbeelden te vinden waarin een auto leasen goedkoper uitpakt dan een auto kopen.

Zelf samenstellen of een mooie auto lease aanbieding

Zo heeft de jonge start-up Leasem een een mooi aanbod private lease auto’s. En kun je kiezen of je zelf een model configureert of een van de maandelijkse aanbiedingen kiest.

Het bedrijf richt zich puur op de private lease markt en heeft daar zelfs het keurmerk voor. Bedrijven zoals Athlon en LeasePlan zijn erg goed in wat ze doen, maar richten zich op het hele spectrum en bieden oplossingen aan voor zowel de zakelijke als particuliere lease markt.

Wanneer je het gebruik van een auto belangrijker vindt dan het bezit. Dan is autolease zeer interessant. Je huurt een auto, en hij is de hele looptijd gewoon van jou. Juridisch is de leasemaatschappij de eigenaar maar jij gebruikt hem. Het gevoel is daardoor niet anders, maar biedt jou wel de mogelijk om alleen te betalen voor het gebruik en niet voor de tijd dat de auto stil staat.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply