zaterdag, mei 15
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het hebben van een creditcard is vergelijkbaar met het hebben van een doorlopende lening. Je hebt tenslotte een kaart bij je waarmee je altijd tot een bepaald van te voren afgesproken bedrag geld kunt opnemen. Hoewel de meeste mensen niet zitten te wachten op een extra lening, is een creditcard aanvragen iets wat je wel zou willen. In dit blog geven je 5 goede redenen waarom het hebben van een creditcard slim is.

Nooit platzak, altijd geld bij je

Laten we beginnen bij het begin, de reden waarom mensen een creditcard hebben verschilt enorm. De een betaald graag altijd en overal met zijn of haar kaart. En de ander gebruikt hem alleen in noodgevallen.

Zeker wanneer je een creditcard alleen gebruikt ter ondersteuning en in noodgevallen. Dan biedt het mooie voordelen. Zo ben je namelijk nooit platzak en heb je altijd een noodvoorraad met geld bij je. Natuurlijk kunnen er noodgevallen ontstaan waarin je snel over een aanzienlijk geldbedrag moet beschikken. Maar ook wanneer je pinpas niet werkt, of je onvoldoende contant geld bij je hebt biedt een creditcard een uitkomst.

Natuurlijk speelt de limiet op je kaart ook een grote rol. Standaard is de limiet € 2500,- maar afhankelijk van je inkomen kan dit verhoogt worden. Hoe dan ook voor de meeste mensen is € 2500,- meer dan voldoende om als noodvoorziening bij zich te hebben.

De veiligste manier van betalen

Wanneer je je creditcard alleen gebruikt voor noodgevallen. Dan zou je dit wellicht willen heroverwegen. Het is namelijk wereldwijd de veiligste manier van betalen. Zelfs wanneer je in een online winkel iets koopt wat je nooit geleverd krijgt. En later blijkt dat je opgelicht bent, kun je je geld in de meeste gevallen nog terug krijgen.

Je kan een betaling namelijk altijd betwisten. Dit doe je door een betwistingsformulier van je creditcardmaatschappij in te vullen. Een bedrijf zoals bijvoorbeeld Visa gaat hiermee vervolgens aan de slag om te achterhalen wat er gebeurd is en heeft hier een hele afdeling met mensen voor. Deze gaan speurwerk verrichten om te achterhalen wat er gebeurt is en wie zijn schuld het is. Wanneer blijkt dat je opgelicht bent, dan kan zo’n groot bedrijf natuurlijk veel meer om hun geld terug te krijgen dan jij in je uppie. Hierdoor krijg je meestal je geld direct terug en handelen hun de zaak verder af.

Het meest geaccepteerde betaalmiddel ter wereld

Contant geld is natuurlijk allang achterhaald. Met een creditcard heb je geen last van geld wisselen naar andere valuta en dure conversie tarieven. Daarnaast is dit het meest geaccepteerde betaalmiddel ter wereld. Zelfs je pinpas kun je niet op zoveel verschillende plekken gebruiken als een creditcard.

Geloof het of niet, maar in de nabije toekomst wordt het zelfs mogelijk om via je creditcard met cryptocurrency te betalen. Denk hierbij aan Bitcoin, Litecoin en zelfs Ethereum. Visa is hier samen met het op het Ethereum netwerk gebouwde MCO al heel ver in.

Een creditcard biedt namelijk niet alleen jou als gebruiker ontzettend veel voordelen. Ook bedrijven hebben baat bij betalingen met een creditcard. Zo kunnen bedrijven alvast een bepaald bedrag blokkeren (reserveren) voor dat ze jouw hun product of dienst meegeven en weten ze zeker dat je het kunt betalen en dus betaald gaat worden. Hotels doen dit doorgaans om er zo voor te zorgen dat gasten netjes betalen en er niet vandoor gaan zonder af te rekenen.

Je aankopen zijn automatisch verzekerd

Naast dat dit het veiligste betaalmiddel ter wereld is. Zijn ook nog eens al je aankopen automatisch 180 dagen gratis verzekerd. Normaal gesproken, heb je wel garantie, en kun je binnen de voorwaarden van meestal 2 weken je product ruilen. Met deze aankoopgarantie weet je zeker dat je ook na 2 maanden nog terug kunt met je product wanneer deze ondeugdelijk blijkt. Zo krijg jij altijd je geld terug via de verzekering van je creditcardmaatschappij. En hoef je niet in discussie te gaan met het bedrijf waar je iets hebt gekocht over of het nu jouw schuld is of niet.

Het eerste jaar gratis met mooie aanbiedingen

Een creditcard kost geld. Maar dat kost je bankpas ook, daar merken de meeste mensen ook niets van. Daarnaast zijn de meeste creditcards het eerste jaar gratis en kun je er zelfs cadeau’s of een mooi startbedrag van € 50,- op krijgen van je maatschappij. Op credit-cardaanvragen.nl vind je een compleet overzicht van alle creditcard aanbiedingen en kun je direct vergelijken en een creditcard aanvragen.

Zelfs mogelijk zonder inkomen, en met BKR registratie

Tegenwoordig kun je zelfs een creditcard aanvragen wanneer je een BKR registratie hebt. Of zelfs wanneer je gene vast inkomen hebt. Daarvoor hebben maatschappijen de prepaid creditcard voor bedacht. Hoe werkt deze kaart? In feite hetzelfde als een prepaid simkaart voor in je telefoon. Om deze te kunnen gebruiken, zul je er eerst geld op moeten storten.

Het aanvragen van deze kaart kan dus ook zonder werk en inkomen. En met BKR notering, wat je verdient en of je al ergens een lening en schuld hebt is niet meer van belang, aangezien je eerst een bedrag moet storten voor je de kaart gaat gebruiken. Zo kan iedereen gebruik maken van een creditcard.

Verder heb je exact dezelfde voordelen. Je aankopen zijn verzekerd, en betaal je overal wereldwijd op de veiligste manier.

Creditcard voor zakelijke doeleinden

Ook bedrijven en ondernemers kunnen op hun bedrijf een kaart aanvragen. Dit brengt weer een aantal andere voordelen met zich mee. Zo kun je namelijk een kaart aanvragen waarmee meerdere mensen kunnen betalen wanneer je regelmatig meerdere mensen toegang moet geven tot de financiën van het bedrijf. Alles wordt op deze manier geregistreerd en kan er geen fraude gepleegd worden. Dit is wel zo makkelijk voor de administratie. Je kunt zelfs per medewerker een limiet instellen.

Eindresultaat van dit blog

Zoals je zelf kunt lezen heeft een creditcard op meerdere vlakken een hoop voordelen. Zelfs wanneer je niet van plan bent om hem vaak te gebruiken is het handig om er een te hebben. Het kost niets het eerste jaar en wanneer je gebruik maakt van een van de mooie aanbiedingen is zelfs het jaar daarna ook gratis en heb je geen geldzorgen meer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Gerben schrijft artikelen voor Dubbo over onderwerpen die hem interesseren, en dat kan in principe alles zijn.

Leave A Reply