maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

We zien het steeds meer terugkomen op social media: sportvoeding. Vaak gaat het dan niet om een gezond stuk vis of vlees, maar om eiwit poeder. Dit poeder wordt gebruikt als een volledige maaltijd en is een stimulans voor spierherstel en sporten. De vraag is echter, kan dit wel echt gezond zijn?

Eiwit poeder is uitgebreid onderzocht

Diverse bedrijven hebben onderzoek gedaan naar eiwit poeder, waaronder ook nog eens openbare instituten en universiteiten. Wat blijkt? Het gaat om een product wat vergelijkbaar is met melk. Hierdoor is het dus niet schadelijk om te gebruiken en is het een gezonde manier van spierherstel. Wat echter niet is getest, is het gebruik van dit poeder op de lange termijn. Zo zijn er mensen die een, twee tot soms wel drie keer een eiwit shake consumeren. Net zoals met andere producten kan het over-consumeren van dit product wel schadelijk zijn. Onderzoek moet dit echter nog wel wel uitwijzen.

Waarom is sportvoeding handig?

Sportvoeding is vooral interessant wanneer je intensief gaat sporten, denk daarbij aan bijvoorbeeld krachttraining. Tijdens deze vorm van training scheuren je spieren uit en deze moeten weer herstellen. Door het innemen van eiwitten kan je dit process versnellen. Met eiwitpoeder gaat dit aanzienlijk makkelijker dan met andere eiwitrijke producten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor kipfilet of tonijn, welke ook rijk zijn aan eiwitten. De inname van je lichaam gaat echter een stuk sneller door het gebruik van poeder.

Afvallen helpt ook met sportvoeding

Wanneer je van plan bent om af te vallen kan het gebruik van sportvoeding ook interessant zijn. Door een shake te maken met vers fruit en groenten neem je alle vitamines en mineralen in die nodig zijn. Door de toevoeging van eiwit poeder kan dit nog effectiever zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je sneller en langer volt zit, waardoor je niet hongerig bent. Daarnaast minimaliseer je de inname van koolhydraten, waardoor je alsnog af kan vallen.

Hardlopen en sportvoeding

Kijkend naar eiwitpoeder is dit niet noodzakelijk een match met hardlopen. Wanneer je gaat hardlopen heb je namelijk suiker en koolhydraten nodig, aangezien je deze verbrand. Het eten van een pasta of een sportreep kan dus zeker geen kwaad. Sterker nog, met een tekort aan suiker en koolhydraten kan je uitdrogen of je slecht gaan voelen na een intensieve work-out. Eiwit poeder kan wel een goede toevoeging zijn op het dieet van een hardloper, bijvoorbeeld in combinatie met het ontbijt. Zorg altijd voor een gevarieerd dieet!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Serginho is Dubbo's expert over alles digitaal. Naast zijn werk als freelance developer is hij een uitgesproken crypto-evangelist.

Leave A Reply