maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het aanbod is enorm groot, dus het is wel zo handig om de providers van internet te vergelijken. Een overstap kan je geld schelen. Een goede vergelijkingssite kijkt ook naar de snelheid, het aantal storingen en de geleverde service. Niet alle providers leveren overal in Nederland en prijs en kwaliteit kunnen nogal verschillen. Voor je aan de slag gaat moet je een aantal keuzes maken. Zo bieden de meeste providers alles-in-één-pakketten aan met internet, bellen en tv, maar ook alleen internet en bellen of internet en tv. Verderop in dit artikel gaan we hier nog wat dieper op in.

Waar en hoe kan ik internet vergelijken?

Er zijn vele vergelijkingssites beschikbaar. Vergelijkexpert maakt internet vergelijken heel makkelijk. Door het intypen van je postcode en huisnummer en het door jou gewenste aanbod, wordt snel gecheckt welke providers in jouw postcodegebied leveren. Bij het overzicht dat vervolgens verschijnt staat de prijs per maand en voor het eerste jaar, de acties die de provider op dat moment aanbiedt en de internetsnelheid vermeld. Vervolgens kun je aan de linkerkant verder filteren op allerlei criteria.

Bedenk wat voor internetverbinding je nodig hebt

Als je veel gamet en films kijkt heb je een hoge snelheid nodig. En als je alleen woont, heb je een minder zwaar pakket nodig dan als je huishouden uit veel personen bestaat, die tegelijk op het internet zitten. Er zijn drie manieren waarop internet wordt doorgegeven: DSL, kabel en glasvezel. Die laatste is het snelst maar lang niet overal beschikbaar. Kabel kan ook behoorlijke snelheden aan, maar vaak ben je verplicht ook tv af te nemen. Bij DSL hangt de geleverde snelheid af van de afstand tot de centrale. De provider heeft meestal op zijn website een postcodecheck, waarmee je de werkelijk geleverde snelheid kunt opvragen. Alle providers geven je de router (modem) in bruikleen waarmee je ook draadloos kunt internetten via wifi.

TV en bellen

Als je tv in je pakket wil, kun je naast het basispakket (meestal ongeveer 60 zenders) abonnementen kiezen voor betaalzenders of extra zenderpakketten. De ontvanger voor thuis krijg je ook in bruikleen van de provider. Daarmee kun je ook opnemen, pauzeren, uitgesteld kijken en films huren. Vaak kun je met zo’n abonnement ook online kijken als je bijvoorbeeld onderweg of op vakantie bent. Kies je voor bellen in je pakket, dan zijn er meestal twee mogelijkheden: Achteraf de werkelijke kosten betalen, of onbeperkt bellen. Dat laatste is vooral voor zakelijke klanten interessant.

Internet vergelijken loont

Je kunt dus niet alleen geld besparen met een overstap, maar ook een betere service krijgen. Een snellere verbinding of minder storingen, een klantenservice die gewoon wel bereikbaar is en je vlot weer op weg helpt.

Je kunt dus niet alleen geld besparen met een overstap, maar ook een betere service krijgen. Een snellere verbinding of minder storingen, een klantenservice die gewoon wel bereikbaar is en je vlot weer op weg helpt. Het is ook een goed moment om je af te vragen of je nog wel een vaste telefoonlijn nodig hebt. En of je al die extra zenders op je tv nog wel regelmatig bekijkt. Als je voor jezelf antwoord hebt gegeven op deze vragen, kun je met Vergelijkexpert het beste aanbod voor jouw situatie opvragen en je slag slaan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply