zaterdag, mei 15
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen, wil je natuurlijk zo veel mogelijk weten over de auto. Daarom is het handig om RDW-data op te vragen. De RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) houdt vrijwel alles bij over auto’s vanaf het moment dat het kenteken uitgegeven is. Met deze data heb je waardevolle informatie in handen die je heel erg kan helpen bij het aanschaffen van een auto. Je kunt deze data rechtstreeks bij de RDW opvragen, maar via gespecialiseerde kenteken check sites als kentekencheck.info krijg je gratis toegang tot veel meer auto data en kom je meer  te weten over de historie van het voertuig.

Alle kentekencheck sites maken gebruik van de open data van de RDW. Als jij het kenteken invoert worden alle gegevens van de RDW opgehaald. De betere sites vullen deze gegevens aan met data van o.a. de belastingdienst, de politie (diefstal check) en particuliere databases. De de meeste gegevens,  zoals de WOK-gegevens, de afkeurpunten van de APK, en de diefstalcheck worden gratis getoond. Op deze manier krijg je een goed inzicht in het voetuig en ben je goed voorbereid wanneer je een proefrit gaat maken.

Welke informatie krijg je?

Via de kentekencheck krijg je (in veel gevallen gratis) antwoorden op veel vragen, zoals:

  • Klopt de kilometerstand?
  • Is de auto gestolen?
  • Is de APK nog geldig?
  • Wat is het vermogen en verbruik van de auto?
  • Heeft de auto een schadeverleden?
  • Wat is de dagwaarde van de auto?
  • Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad?

Deze informatie is heel handig om te hebben. Hiermee kun je beoordelen of de auto wel de moeite waard is. Uiteraard wil je een auto met een foute kilometerstand of zelfs een gestolen auto natuurlijk vermijden.

Is die kentekencheck eigenlijk wel nodig?

Met de gratis kentekencheck kun je van tevoren al bepalen of de auto überhaupt wel de moeite waard is om te gaan bekijken. Misschien heeft de auto schade gehad en zit je niet te wachten op een schadebak. Of je ziet dat de APK al snel afloopt of zelfs al verlopen is. Hiermee kun je dus alvast schiften in welke auto’s je daadwerkelijk wilt gaan bekijken. Dat scheelt je op voorhand dus al een hoop werk.

Als je verstand hebt van auto’s, weet je over het algemeen wel aardig waar je aan toe bent wanneer je een auto gaat bekijken. Maar zelfs dan kun je nog verrassingen tegenkomen. En als je niet zo veel verstand van auto’s hebt, is het al helemaal lastig om een goede inschatting te maken. De kentekencheck helpt je hierbij. Je kunt aan de hand van de check kijken of de vraagprijs wel reëel is en kun je je onderhandelingspositie verstevigen.

In Nederland zijn er twee partijen die schade gegevens bijhouden: Dit zijn de verzekeraars en autoverleden.nl Wil je 100% zeker zijn dat een auto geen schade gehad heeft, dan kun je deze gegevens na een kleine betaling opvragen. Wel zo handig als je hier zelf geen oog voor hebt.

Het kentekenrapport met de details van de kentekencheck kun je dus meenemen wanneer je de auto gaat bekijken. Je kunt dan eenvoudig beoordelen of het klopt wat de verkoper allemaal zegt en al gezegd heeft. Als je de vraagprijs te hoog vindt, kun je met het kentekenrapport onderbouwen waarom dat zo is.

Achteraf het kenteken checken

Heb je twijfels over de auto die je gekocht hebt en heb je de RDW-data niet van tevoren gecontroleerd? Dan is het verstandig om de kentekencheck alsnog te doen. Dit kan je twijfels ontkrachten of bevestigen. Kom je er bijvoorbeeld achter dat de auto schade heeft gehad terwijl de verkoper dat niet gemeld heeft? Ontdek je dat de kilometerstand niet klopt?

Dit kunnen redenen zijn om terug te gaan naar de verkoper of zelfs het koopcontract te ontbinden. Met een uitvoerig rapport heb je meer overwicht wanneer je je klacht kenbaar maakt. Hierdoor wordt het dus een stuk makkelijker om te krijgen wat je wilt, bijvoorbeeld een reparatie of zelfs het ongedaan maken van de koop.

Doe de RDW kentekencheck

Het opvragen van de RDW-data mét extra info over de auto die je op het oog hebt, is heel eenvoudig. Ga naar kentekencheck.com en vul simpelweg het kenteken in en de meeste informatie zoals afkeurpunten en diefstal status komt gelijk in beeld. Kijk bij de technische specificaties of het voertuig voldoet aan jouw wensen en bestudeer de plus- en minpunten van de auto om een goed beeld te krijgen of de auto wel geschikt voor je is.

We adviseren je om de premium informatie aan te schaffen als je er serieus over denkt om een voertuig aan te kopen.  Dit rapport is heel geschikt om mee te nemen naar de verkoper. Zo sta je sterk en is de kans op een miskoop een stuk kleiner.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Gerben schrijft artikelen voor Dubbo over onderwerpen die hem interesseren, en dat kan in principe alles zijn.

Leave A Reply