maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kamerplanten zijn onmisbaar in een gezellig huis! Ze geven een gezellige en soms vrolijke uitstraling, en zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Op een mooie vloer een verrijking van iedere woonkamer. Zin om eens een originele kamerplant te kiezen? Misschien zijn onderstaande planten wel wat voor jou!

Bijzondere en originele kamerplanten

Monstera / Gaten Plant

Een echte classic! Met zijn monsterlijke, grote bladeren herken je de Monstera direct. In de jaren ’70 een hele populaire plant, die nu helemaal terug is van weggeweest. Handig als je niet zulke groene vingers hebt, want deze kamerplant is ijzersterk, heeft maar weinig verzorging nodig en stekt heel erg snel.

Deze plant kan ook op een iets minder lichte plaats staan, bijvoorbeeld in een hoekje van de kamer. Al heeft hij wel daglicht nodig.

Senecio Rowleyanus / Erwtenplant

Nog een oude bekende is de Senecio Rowleyanus, in Nederland vaak de erwtenplant genoemd. Als je hem ziet snap je direct waarom. Al zijn wij meer fan van de Engelse bijnaam: String of Pearls. Een plant die erg weinig verzorging nodig heeft, waardoor hij ook zeker niet misstaat op een studentenkamer.

Deze plant komt het beste tot zijn recht als je hem ophangt. Dan groeit hij prachtig naar beneden, en kan ontzettend lang worden.

Strelitzia / Paradijsvogelplant

Een prachtige exotische plant uit Zuid-Afrika en de Canarische Eilanden die tot wel twee meter hoog kan worden. Zorg voor een lichte plek, want de Strelitzia heeft flink veel zon nodig. Daarnaast heeft hij in de zomer veel water nodig, en is moeilijk te verpotten.

Maar voor dit extra werk krijg je in de zomer de prachtige bloemen waar deze plant om bekend staat! En die zijn al het werk dubbel en dwars waard.

Euphorbia Trigona / Afrikaanse Melkboom

Ondanks dat de Afrikaanse Melkboom verdacht veel op een cactus lijkt, is het een vetplant. En dat maakt deze plant heel bijzonder. Deze stekelige Afrikaanse jongen heeft weinig onderhoud nodig en groeit erg snel.

Alocasia / Olifantoor

In de tropen van Azië, vooral in India, kunnen de bladeren van de Alocasia tot het 1,5 meter breed worden. Een perfecte schuilplaats voor wilde dieren. Ondanks dat je deze afmetingen in jouw woonkamer waarschijnlijk niet gaat halen, blijven de enorme bladeren een lust voor het oog.

Zet het in goed daglicht, maar zorg dat de bladeren niet verbranden in de zon. In de tropen staan ze namelijk ook inde schaduw van bomen!

Licuala / Waaierpalm

De enige palm in dit lijstje, met prachtige waaiervormige bladeren. Afkomstig uit Vanuatu (Frans-Polynesië) en andere eilanden van Oceanië. Een veeleisende plant voor mensen de zin hebben in een uitdaging. Maar dan heb je ook wat!

Mist er iets in deze lijst? Ken je nog andere leuke kamerplanten? Geef ze in de reacties hieronder!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

1 reactie

Leave A Reply