zondag, mei 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Chinese webshop Aliexpress is in Nederland aan een flinke opmars bezig, en weet snel aan populariteit te winnen. Logisch ook, want de producten zijn vaak goedkoop en met gratis verzending. Maar kan je deze website wel vertrouwen? En hoe is het geregeld met de verzending? Wij hebben het uitgezocht!

Is Aliexpress betrouwbaar als webwinkel?

Waar Chinese producten vroeger bekend stonden om hun slechte kwaliteit en goedkope imitaties komt er inmiddels veel goeds uit het verre oosten. Let er wel altijd op dat een verkoper meerdere reviews heeft. Veel positieve reviews geven zekerheid en maken een verkoper meer betrouwbaar.Ja, wat ons betreft is Aliexpress inmiddels een prima webwinkel om aankopen te doen. Als je geduld hebt en even op je product kan wachten, dan kan je op deze Chinese webwinkel prima aankopen doen.

Maar zeker weten doe je het nooit, en hou er rekening mee dat het terugsturen van producten soms erg duur kan zijn. Dus bedenk goed of je een product echt wilt voor je het aanschaft, en stel eventueel eerst wat vragen aan de verkoper.

Hoe lang duurt verzenden via Aliexpress?

Het ontvangen van producten via Aliexpress duurt een stuk langer dan wanneer je iets koopt bij een Europese webshop. Aliexpress verstuurt het meeste met China Mail, en ondanks dat je aankopen dan gratis worden verstuurd duurt het meestal wel enkele weken.

Bij ieder product staat de verwachte levertijd aangegeven, maar deze klopt lang niet altijd. Bestel dus ruim van tevoren als je een product op een bepaald moment nodig hebt!

Moet ik invoerrechten betalen bij Aliexpress?

Of je invoerrechten moet betalen hangt meestal af van de prijs van het product. Het koeriersbedrijf kan de volgende drie type kosten bij jou in rekening brengen:

  • Inklaringskosten
  • Afhandelingskosten
  • Te betalen belastingen

Welke van deze kosten je moet betalen verschilt per geval. Kijk op de website van de Belastingdienst voor gedetailleerde informatie.

Tot 22 euro hoef je helemaal geen invoerrechten en belastingen te betalen. Kleine producten kan je dus gerust bestellen. Tussen de 22 en 150 euro betaal je alleen 21 procent btw, plus misschien wat administratiekosten van het postorderbedrijf. Is je bestelling meer dan 150 euro waard? Dan betaal je ook invoerrechten. Zoek je meer informatie? Kijk dan naar deze rekenvoorbeelden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply