maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Waddeneilanden zijn een heerlijke bestemming om uit de drukke dagelijkse omgeving te ontsnappen. Zeker de autoluwe eilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn daarvoor ideaal.

Vlieland

Vlieland is een autoluw eiland, dat wil zeggen dat de bewoners er wel een auto mogen rijden en er ook wel taxi’s te vinden zijn, maar je eigen auto kun je niet meenemen naar het eiland. Vlieland is 365 dagen per jaar met de veerboot bereikbaar. De veerboot doet er ongeveer één uur en 45 minuten over om vanuit Harlingen Vlieland te bereiken.

Eénmaal op Vlieland is er genoeg om van te genieten!

Wandelen

Op vlieland kun je heerlijk wandelen. Je kunt zelf met een kaart over het eiland trekken, maar erg leuk is ook om een gids mee te nemen die je van alles over het eiland en leven op het eiland verteld. Zo kun je bijvoorbeeld “Strunedeurdedune” oftewel struinend door de duinen met gids Sjoukje.

Actief outdoor

Op Vlieland kun je flink actief bezig zijn, zeker op en rond het strand zijn er diverse buitensportactiviteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld kitesurfen, raften, blokarten of powervliegeren. Lekker met de wind in je haren en het zoute water in je gezicht. Na een ochtend of middag actief bezig geweest te zijn heb je het gevoel dat al je spieren zeer doen, maar het geeft ook een enorm voldaan gevoel.

Paardrijden

Paardrijden door de duinen, over het strand of door de bossen. Als je van paardrijden houdt kun je op Vlieland je hart ophalen. Gevorderde ruiters kunnen in galop op het strand heerlijk genieten. Maar ook voor minder gevorderden en zelfs beginnende ruiters kun je terecht bij Manege de Seeruyter. Je kunt er bijvoorbeeld ook lessen volgen.

Eilandhoppen

Als je een paar dagen op Vlieland bent, zoek je natuurlijk een  Vakantiehuisje op Vlieland. Zoals hierboven beschreven kun je je er dagen vermaken. Maar ook leuk is het om van eiland naar eiland te hoppen. Bijvoorbeeld van Vlieland naar Terschelling tijdens de zomerdienstregeling (medio april-september). Maar je kunt er ook voor kiezen om een overtocht te maken van Vlieland naar dat andere autoluwe Waddeneiland, Schiermonnikoog via Terschelling en Ameland met de klipper Willem Jacob.

Een veerboot naar één van de waddeneilanden

Een veerboot naar één van de waddeneilanden

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is vanuit het westen het vijfde, en laatste Nederlandse bewoonde Waddeneiland. Net als op Vlieland is Schiermonnikoog autoluw. Je kunt wel een ontheffing aanvragen om met de auto te komen, maar waarom zou je!

Schiermonnikoog is net als Vlieland 365 dagen per jaar met de veerboot bereikbaar. De veerboot doet er ongeveer 45 minuten over. Het grote voordeel van Schiermonnikoog is de mogelijkheid van de watertaxi. De watertaxi brengt je in 20 minuten vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Ook op Schiermonnikoog geniet je van de natuur en de buitenlucht.

Fietsen

Op Schiermonnikoog kun je wel op vier plekken fietsen huren. Doordat het een autoluw eiland is kun je fietsen over het eiland zonder je zorgen te maken, je moet natuurlijk wel opletten, maar je hebt ook alle ruimte. Op het eiland is ca. 30 km. aan fietspad, niet allemaal verhard, maar meestal een schelpenpad. Voor 1 of 2 dagen kun je dus prima fietsen op Schiermonnikoog. Een routebeschrijving heb je niet eens nodig, het eiland is maar 4 kilometer breed en 16 kilometer lang.

Wadlopen

Wanneer het laagwater is kan er rondom en naar Schiermonnikoog gelopen worden. Doe dit niet zelf! Ga met een ervaren gids en geniet van het uitzicht. Misschien kom je zelfs wel zeehonden tegen. Voor ervaren wadlopers is het mogelijk om vanuit Friesland de overtocht naar Schiermonnikoog te wandelen. Dit is ongeveer 19 kilometer en gemiddeld doe je er ca. 5½ uur over om Schiermonnikoog te bereiken.

Vakantiehuis

Ook van Schiermonnikoog wil je natuurlijk een paar dagen genieten. Zoek een vakantiehuis op Waddenplaats en kom ’s avonds heerlijk tot rust. Je zult waarschijnlijk snel in slaap vallen als je zo actief bent geweest en morgen wacht er nog veel meer te genieten op Schiermonnikoog.

Op de waddeneilanden zijn veel zeehonden te zien.

Op de waddeneilanden zijn veel zeehonden te zien.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply