maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Niemand zit te wachten op een autoruitschade, maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Het herstel en de vervanging van een beschadigde autoruit kan een heleboel geld kosten als je niet de juiste verzekering hebt.

Hier zijn enkele tips bij het verhelpen van schade aan je autoruit

De dekking 

Controleer of je autodekking een WA, beperkt Casco of WA, of volledig Casco verzekering is. In deze gevallen is de schade in je autoruit verzerkerd. Elke breuk, barst of sterretje wordt vergoed door de verzekering maar je krijgt soms toch te maken met een deel dat voor eigen risico is. Een krasje in de ruit wordt niet altijd gedekt. Een allrisk verzekering dekt wel krassen in de ruit.

Eigen risico 

Bij een ruitreparatie betaal je meestal geen eigen risico. De meeste autoreparatiebedrijven werken samen met de verzekeraar waardoor je geen eigen risico hoeft te betalen bij een ruitreparatie. Bij het vervangen van een voorruit komt wel meestal een eigen risico bij waardoor je toch een deel van de vervangingskosten voorruit uit eigen zak moet betalen. Doe je de reparatie niet bij een bedrijf die geen afspraken heeft met de verzekeraar dan betaal je heel wat euro’s voor eigen risisco uit eigen zak.

Panoramadak of zonnedak

De dekking bij schade aan het panoramadak of zonnedak is niet altijd inbegrepen in de verzekering. Het panoramadak is wel grotendeels van glas voorzien maar niet alle verzekeringen vergoeden de kosten bij schade aan het panoramadak. Verifieer altijd of dit ook in de autoverzekering is opgenomen.

Tweedehandse autoruiten 

Een tweedehandse autoruit is goedkoop in tegenstelling tot een nieuwe. Echter zijn de kosten van montage niet inbegrepen. Een ander minpunt is dat er op tweedehandse autoruiten geen garantie is.

Enkele tips om autoruitschade te voorkomen

Autohoes 

De beste manier om de autoruit te beschermen is de autoruit volledig te bedekken met een autohoes. Door het plaatsen van een autohoes voorkom je het bevriezen van de autoruiten.

Bedek de ruit met voorruitfolie

De voorruit kun je ook beschermen door gebruik te maken van een voorruitfolie of een groot stuk karton. Plaats de voorruitfolie of het karton en de voorruit zal niet kunnen aanvriezen. Zorg er wel voor dat de voorruit schoon en droog is, want anders kan het karton aan de ruit vastvriezen. Krantepapier gebruiken is geen goed idee want deze kan aan de voorruit vastvriezen.

Ontdooisprays en ruitenkrabbers

Ruitenkrabbers en ontdooisprays zijn heel handig om te laten liggen in de auto. Als je ze nodig hebt, zijn ze binnen handbereik. De ontdooispray zorgt ervoor dat het ijs snel ontdooit en met de ruitenkrabbers krabt je het ijs effectief weg van de voorruit.

Vraag altijd eerst goed na wat de verzekering inhoudt, hoe het staat met het eigen risico en of de verzekeraar samenwerkt met een bepaald autoherstelbedrijf.

Door ontwetendheid ben je heel wat geld kwijt aan reparatie en vervanging van autoruiten. Vraag altijd eerst goed na wat de verzekering inhoudt, hoe het staat met het eigen risico en of de verzekeraar samenwerkt met een bepaald autoherstelbedrijf.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply