maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Je hebt vast wel eens over eiwitshakes als sportsupplement gehoord. Maar waar zijn eiwitshakes goed voor en krijg je wel genoeg eiwitten binnen per dag? Gebruik ik eiwitshakes voor-, tijdens of na het sporten? En welke soorten eiwitshakes zijn er? Vragen die beantwoord worden in deze blog.

De werking van eiwitten

Volgens de Gezondheidsraad hebben gezonde mensen 0.8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig.

Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en spieren. De eiwitten zorgen ervoor dat de  spieren herstellen en bevorderen daardoor ook de groei van de spieren. Elke training ontstaan er mini scheurtjes in je spieren. Vervolgens willen de scheurtjes zichzelf herstellen en groter en sterker terug komen. De eiwitten zijn hierin essentieel. Wanneer de eiwitten niet aanwezig zijn dan zullen de spieren niet groeien en kunnen de spieren zelfs afbreken. Niet iedereen krijgt voldoende eiwitten binnen per dag. Volgens de Gezondheidsraad hebben gezonde mensen 0.8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Mocht je dus niet aan deze hoeveelheid komen dan kun je dit aanvullen met eiwitshakes.

Moment van inname

Eiwitshakes kun je voor de training, tijdens de training of na de training gebruiken. Als je een eiwitshake neemt na de training dan helpt dit de spieren sneller herstellen. Tijdens de training een eiwitshake nemen heeft niet zoveel zin. Het is belangrijker dat je tijdens de training genoeg vocht- en koolhydraten binnenkrijgt. Een eiwitshake gebruiken voor de training heeft alleen effect als je 2 tot 3 uur voor de training niet genoeg eiwitten hebt binnen gehad.

Soorten eiwitshakes

De whey eiwit dat in eiwitshakes zit is het restproduct bij het maken van kaas. Tijdens de productie van kaas worden er grote blokken gevormd en blijft er nog een vloeibaar gedeelte over. De grote blokken worden gebruikt om kaas te maken en het vloeibare gedeelte is de whey.

Er zijn drie soorten eiwitten die in sportsupplementen zitten. De eerste is de whey concentraat. Dit is gefilterde- en gedroogde whey dit je in je shake kunt gooien. Dit is de goodkoopste versie en het makkelijkste te krijgen. Als tweede is er het whey isolaat. Dit is extra sterk gefilterd waardoor het eiwitgehalte hoger oploopt. Het voordeel hiervan is is dat het het sneller wordt opgenomen door het lichaam. Als derde is er whey hydorlisaat. Dit is de puurste vorm. Deze vorm wordt nog sneller opgenomen door het lichaam waardoor het sneller effect heeft.

Conclusie

Een eiwitshake is dus een goede manier om je eiwitten te kort aan te vullen. Het zorgt ervoor dat je sneller herstelt en sneller aankomt in spiermassa. Het moment van inname kan je zelf bepalen als je er maar voor zorgt dat dit in de juiste hoeveelheden is. Welke vorm van whey je hierbij gebruikt hangt af van je eigen voorkeuren. De meeste mensen kiezen voor de whey concentraat of de whey isolaat.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply