maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bij bovengenoemde ziektebeelden is het risico op het ontwikkelen van een stolsel vergroot, maar door deze bloedstolling te remmen kunnen bloedpropjes voorkomen worden. De belangrijkste cellen in de stolling zijn de bloedplaatjes. Wanneer deze cellen geactiveerd  worden, kunnen ze samenklonteren en een bloedpropje vormen. Dit is gunstig wanneer er bijvoorbeeld schade is aan de bloedvatwand of wanneer er een wondje ontstaan is. Echter, zijn er ook ziekten waardoor er zomaar bloedpropjes ontstaan in de circulatie en deze kunnen een infarct veroorzaken. Wanneer dit risico bij patiënten bekend is, wordt clopidogrel voorgeschreven.

Clopidogrel is een medicijnen dat de activatie van bloedplaatjes remt. Hierdoor zijn er meer prikkels nodig voordat een bloedplaatje geactiveerd wordt voordat ze gaan samenklonteren. Clopidogrel is een veilig medicijn met weinig bijwerkingen, maar er dient wel rekening gehouden te worden met het gebruik van clopidogrel. De bloedstolling is namelijk een evenwicht: teveel stolling leidt tot trombose, terwijl te weinig stolling leidt tot bloedingen. Daardoor is de belangrijkste bijwerking van Plavix namelijk een vergrote kans op spontane bloedingen of langdurende bloedingen. Wanneer u een bloeding heeft en vindt dat u te lang blijft bloeden is het verstandig om een arts te raadplegen.

Pas op met Plavix en alcohol

Extra aandacht dient besteed te worden aan het gebruik van alcohol. Alcohol is namelijk ook een soort van bloedverdunner. Door alcohol te combineren met Plavix, is de kans op langdurige bloedingen nog groter. Wanneer dit medicijn gebruikt wordt, wordt aangeraden om niet meer dan 2 glazen alcohol per dag te drinken in verband met een verhoogde bloedingsneiging.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

De goedlachse Jasmijn zie je zelden chagrijnig. Als artsassistent schrijft ze voor Dubbo over medische onderwerpen.

Leave A Reply