dinsdag, april 13
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Boksen als sport wint in korte tijd enorm aan populariteit. En dat is niet voor niks. Er zijn heel veel voordelen aan vechtsporten als work-out, en boksen in het bijzonder. In dit artikel hebben we de beste redenen om met deze vechtsport te beginnen onder elkaar gezet. Na het lezen van deze blog trek jij direct je bokshandschoenen aan en ren je naar de sportschool!

Vijf redenen waarom boksen een perfecte workout is

Benieuwd waarom dit zo’n goede sport is? Wij hebben de vijf belangrijkste argumenten voor deze populaire vechtsport onder elkaar gezet.

Boksen is goed tegen de stress

Heb je vaak last van stress? Dan kan boksen uitkomst bieden. Vrijuit schoppen en slaan heeft voor veel mensen een enorm stressverlagend gevoel. Dus heb je het druk op werk, zit je met iets persoonlijks of gewoon een algemeen gejaagd gevoel? Dan is deze vechtsport misschien wel de oplossing.

De perfecte manier om je conditie te verbeteren

Boksen is een intensieve sport, waarin je snel, energiek en veelal explosief moet bewegen. Deze manier van sporten wordt ook wel HIIT, High Intensity Interval Training, genoemd. Andere HIIT sporten zijn bijvoorbeeld cross fit en parcours. Stuk voor stuk calorieën vreters die jou in no time in conditie brengen. Mits je ook kiest voor gezond eten natuurlijk!

Boksen is een super leuke sport voor zowel mannen als vrouwen.

Boksen is een super leuke sport voor zowel mannen als vrouwen.

Je leert jezelf beter verdedigen en krijgt meer zelfvertrouwen

Ben jij wel eens bang op straat, of onzeker wanneer iemand agressief of boos wordt? Vooral voelen zich nog wel eens bedreigd door fysiek grotere mannen. Boksen geeft jou meer zelfvertrouwen. Koop online een paar bokshandschoenen voor vrouwen, en leer jezelf beter verdedigen. Dan hoef je de volgende keer niet terug te deinzen wanneer iemand vervelend wordt, maar kan je mannetje (of vrouwtje) prima staan!

Van boksen krijg je energie en is leuk

Het klinkt misschien gek, meer energie na zoiets actiefs. Maar wat ons betreft krijg je van boksen zeker meer energie. Na een uurtje in de sportschool sta je vol nieuwe energie weer buiten, klaar om aan de dag te beginnen!

Daarnaast, niet geheel onbelangrijk: het is heel erg leuk om te doen. En een sport doen die je leuk vind is veel makkelijker om vol te houden. Te tijd gaat sneller voorbij, en het is makkelijker om jezelf te motiveren naar de sportschool te gaan, ook als na een paar maanden de nieuwigheid er af is!

Meer discipline en betere concentratie

Boksen is niet eenvoudig. Het vergt heel wat concentratie en discipline om hier goed in te worden, en deze lessen kan je ook toepassen in de rest van je leven. Heb jij over het algemeen moeite om jezelf te motiveren, iets met discipline uit te voeren of je op één onderwerp te concentreren? Daar kan deze vechtsport je heel erg goed bij helpen.

Andere voordelen van boksen

Zien wij nog iets over het hoofd? Zijn er nog voordelen die niet in dit lijstje worden genoemd? Geef ze dan in de reacties hieronder, dan voegen we ze zo snel mogelijk toe!

Ook voor kinderen is de sport uitermate geschikt.

Ook voor kinderen is de sport uitermate geschikt.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Eva is hoofdredacteur van Dubbo en schrijft over onderwerpen die haar interesseren.

Leave A Reply