maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ongeveer één miljoen Nederlanders kiezen aan het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering. Ondanks dat de verschillende polissen veel op elkaar lijken, loont het meestal wel om ze even goed te vergelijken. Ga jij overstappen van zorgverzekeraar in 2019? Dan is het belangrijk om van de grooste wijzigingen op de hoogte te zijn. Deze staan hieronder vermeld.

Vijf belangrijkste wijzigingen in zorgverzekering voor 2019

Niet alle zorgverzekeraars voeren precies dezelfde wijzigingen door. Sommige aanpassingen komen voort uit nieuwe wetgeving, andere zijn een financiële overweging van de verzekeraar.

Wijziging 1: zorgpremie gaat met 124 euro omhoog

De belangrijkste en direct meest impactvolle verandering: we gaan meer betalen. Volgens het kabinet gaat de gemiddelde zorgverzekering met 124 euro per jaar omhoog. Al heeft CZ aangekondigd dat de verzekering met  7 euro per maand, of 84 euro per jaar, omhoog gaat. En dan zou de verhoging weer meevallen!

Dit heeft meerdere oorzaken. Zorg wordt de laatste tijd duurder waardoor de zorgverzekeringen steeds minder reservers hebben, en dit moeten ze helaas doorberekenen aan de klant.

Wijziging 2: eigen risico blijft komend jaar gelijk

Het eigen risico blijft volgend jaar gelijk. Dat klinkt niet als een wijziging. Maar ten opzichte van de afgelopen jaren, waarin het eigen risico altijd steeg, is dit wel degelijk een aanpassing. In het regeerakkoord staat dat deze gehele regeerperiode, dus tot 2021, dit bedrag hetzelfde blijft.

Wijziging 3: Maximum aan eigen bijdrage voor medicijnen

Helemaal nieuw aankomend jaar is de maximale bijdrage aan medicijnen. En dat is voor sommige patiënten heel erg goed nieuws. Vanaf 2019 is de maximale bijdrage vastgesteld op 250 euro. Dit is bijvoorbeeld interessant voor mensen met ADHD, die in 2018 nog bijna duizend euro kwijt waren aan medicijnen.

Wijzigingen in de zorgverzekering in 2019

In 2019 wordt hoef je nog maar 250 aan medicijnen zelf te betalen.

Wijziging 4: Meer hulp bij overgewicht

Ook nieuw in 2019 is het Gecombineerd Leefstijl Interventieprogramma, kortweg GLI. Nadat een huisarts verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico heeft vastgesteld kan je volgend jaar aanspraak maken op deze regeling, en krijg je begeleiding in gedrag, leefstijl en voeding. Ook krijg je psychologische begeleiding.

Waar in 2018 zware paracetamol (1000 mg) nog werd verzekerd, mag je vanaf volgend jaar zelf voor de kosten opdraaien. Maar met de huidige prijs, a één euro per week, moet dat geen grote problemen vormen.

Wijzing 5: Verschillende dingen geschrapt

Waar in 2018 zware paracetamol (1000 mg) nog werd verzekerd, mag je vanaf volgend jaar zelf voor de kosten opdraaien. Maar met de huidige prijs, a één euro per week, moet dat geen grote problemen vormen. Ook verschillende voedingssupplementen die nu nog worden vergoed, zoals vitamines en mineralen, worden dat volgend jaar niet meer.

Andere wijzingen in de zorgverzekering

Hebben wij nog wijzingen over het hoofd gezien die wel degelijk heel belangrijk zijn? Geef ze dan in de reacties hier onder door, dan voegen wij ze zo snel mogelijk toe aan de lijst!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

De goedlachse Jasmijn zie je zelden chagrijnig. Als artsassistent schrijft ze voor Dubbo over medische onderwerpen.

Leave A Reply