maandag, september 26
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wil je een website maken met WordPress? Dat is veel makkelijker dan je denkt! Volg onderstaand stappenplan en heb vandaag nog je eerste website.

Stappen plan website maken met WordPress

1. Kies een naam en onderwerp

Weet je al waar je website over gaat? Heb je al een naam gekozen? Uiteraard begint hier je nieuwe carrière als web-bouwer. En bij je naam past een goed, beschikbaar domein. Bekijk bijvoorbeeld op TransIP of de domeinnaam nog beschikbaar is. Gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap.

2. Registreer je website

Nu wordt het tijd om een webhost te kiezen en je domein te registreren. Lees ons artikel over het kiezen van de juiste hosting van je website. Wij raden Antagonist of Domeinwinkel aan. Voor je beginnende website is het goedkoopste pakket prima, dat scheelt weer op de kosten en je kan later altijd upgraden.

3. WordPress installeren

Er zijn meerdere manieren om WordPress te installeren, maar Installtron is veruit de eenvoudigste. Daar heb je totaal geen technische kennis voor nodig, en is binnen een paar klikken geregeld. Domeinwinkel heeft een duidelijke handleiding geschreven, die je ook kan gebruiken als je een andere hosting provider hebt gekozen

4. WordPress inrichten

Wanneer WordPress is geïnstalleerd zal je het standaard thema zien wanneer je je website bezoekt. Ga je naar www.jouwdomein.nl/wp-admin dan kom je in de WordPress CMS omgeving. Hier kan je inloggen met het in Installtron gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens wordt het tijd om een WordPress thema te kiezen en gegevens aan te passen, hierover hebben wij ook artikelen geschreven.

Daarnaast kan je in WordPress makkelijk plugins toevoegen om functionaliteit die jij mist toe te voegen. Lees ons artikel met onmisbare gratis WordPress plugins.

5. Berichten plaatsen

En als laatste voeg je uiteraard berichten toe in WordPress en kan je de eerste bezoekers ontvangen! Zoals WordPress zou zeggen: happy blogging! 

Zoek je geschikte foto’s voor bij je berichten? Wij hebben de beste websites voor gratis foto’s onder elkaar gezet.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag! Stel je vragen hieronder.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Serginho is Dubbo's expert over alles digitaal. Naast zijn werk als freelance developer is hij een uitgesproken crypto-evangelist.

Leave A Reply