donderdag, augustus 6
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sinds 2015 heeft ieder huis een energielabel, uitgereikt door de Rijksoverheid. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is van A tot G. In dit artikel wordt uitgelegd wat een een energielabel is, en hoe je er achter kan komen welk label jouw huis heeft gekregen. Daarnaast wordt uitgelegd wat je er aan kan doen om een beter label te krijgen.

Verschillende energielabels.

Hoe werkt het energielabel

Woningen zijn gerangschikt vanaf A – heel zuinig tot G – helemaal niet zuinig. Een energiezuinig huis heeft bijvoorbeeld overal dubbel glas, zonnepanelen en is goed geïsoleerd. Het energielabel is tegenwoordig ook op Funda zichtbaar.

Het energielabel moet je zelf aanvragen. Dit kost meestal geld, tot ongeveer 200 euro. Vereniging Eigen Huis pleit daarom al jaren voor de vereenvoudiging van het label, waarbij de kosten omlaag gaan.

Het plaatsen van zonnepanelen kan je energielabel verbeteren.

Verschil tussen voorlopig en definitief label

In eerste instantie heeft de overheid van ieder huis het energielabel geschat. Meestal alleen op basis van het bouwjaar van de woning. Wanneer je je huis verkoopt, of als je zelf een huis koopt, ben je verplicht om je voorlopig label om te laten zetten tot een definitieve versie. Deze wordt bij de koop bijgevoegd en gaat in de toekomst invloed hebben op de verkoopprijs.

Ga je je huis verkopen? Dan ben je tegenwoordig wettelijk verplicht om een energielabel bij de verkoop te overhandigen.

Ga je je huis verkopen? Dan ben je tegenwoordig wettelijk verplicht om een energielabel bij de verkoop te overhandigen. Dit mag geen voorlopig label zijn, je moet voor de verkoop dus een definitieve versie aanvragen. Klik hier om direct naar het aanvraagformulier te gaan.

Tips voor een beter energielabel

Het verbeteren van je label heeft veel voordelen. Je huis wordt meer niet alleen meer waard, maar het verhoogt het comfort en verlaagt de kosten. De gas- en elektriciteitsrekening gaat bijvoorbeeld omlaag, waardoor je flink kan besparen op de energierekening.

Zoek je meer informatie over het verbeteren van je label? Kijk dan op deze website van de overheid. Daar kan je ook, na het invullen van een korte vragenlijst, checken hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Daarnaast geeft de website handige tips over wat je kan doen om een hoger label te behalen.

Heb je nog vragen over dit artikel of een aanvulling? Gebruik dan de reacties hieronder, dan doen wij ons best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Met ruim 20 jaar ervaring als makelaar kent deze wereld geen geheimen meer voor Jim. Gelukkig deelt hij zijn kennis hier op Dubbo!

Leave A Reply